Kvinner skjuler hvor tøft de har det på jobb etter sykdom. — Jeg lukket døra på kontoret og gråt 17. november 2024 - 19:16
Instituttet sier opp folk, nå slutter instituttleder og får ny jobb utenfor NTNU 15. november 2024 - 11:58
Hvem bestemmer hva som er «fusk» ved universiteter og høyskoler? Jussprofessor Jan Fridthjof Bernt redegjør for reglene rundt fusk, annullering av eksamen og utestengelse. Og advarer den ferske statsråden mot råtne logiske trinn i forslaget til ny UH-lov.
Jussprofessor: Rektor bør skatte av advokatbetalingen Når arbeidsgiver har betalt for et verv som ikke er en del av det ordinære arbeidet ved Universitetet i Bergen, må advokatkostnadene sees på som en lønnsøkning. Det mener jussprofessor Arvid Aage Skaar.
Trakk klage da USN sa at hun kanskje måtte skrive masteroppgaven på nytt Silje Storbæk ville klage på formelle feil, men valgte å trekke klagen da Universitetet i Sørøst-Norge (USN) sa at det kunne føre til at hun måtte skrive en ny masteroppgave.
Jan Fridthjof Bernt: NTNU-rektoren som kom i skade for å si det som det er Anne Borg står ikke alene i skammekroken. Vi er vitne til en undergraving av universitetenes grunnleggende funksjon som nytenkende og samfunnskritiske institusjoner.
Tre redaktører ber om at hele det ekstraordinære styremøtet blir åpent — Vi reagerer på at det ekstraordinære styremøtet er foreslått lukket, skriver redaktørene i Khrono, Adresseavisen og Universitetsavisa i en henvendelse til NTNUs styre og rektor Anne Borg.
Stenger dørene for deler av ekstraordinært styremøte Lukker halve møtet for «å ha mulighet til å drøfte personlige forhold». — De kan ikke tenke sånn, sier jurist Vidar Strømme.
Journalist reiste nesten 90 mil for å dekke styremøte fysisk. Ble avvist i døra Journalist Njord V. Svendsen dro fra Bergen til Bodø for å dekke styremøtet til Nord universitet denne uka. Men de nektet ham å være til stede på selve møtet.
314 vedtak kan måtte bli vurdert på nytt. I 286 saker ble resultatet utestenging Oppnevningen av Marianne Klausen for en tredje periode som leder av Felles klagenemnd kan få store konsekvenser.
Nekter innsyn i habilitetsvurderinger av statsråder — Det er vanskelig å ha full tillit til en forvaltning som ikke er villig til å spille med åpne kort i slike sammenhenger, sier habilitetsekspert Jan Fridthjof Bernt.
Forsikret om egen habilitet for én måned siden — Boka er fulgt til punkt og prikke, svarte Ola Borten Moe for én måned siden. Nå innrømmer statsråden at han har brutt habilitetsregelverket.
Redd politisk styring berre vil verta debatt om lokalisering Styresmaktene skubbar frå seg ansvaret, seier professor emeritus Jan Fridthjof Bernt. Styra i det store, ikkje i det små, er svaret frå politikarane.
Professor Bernt fyller 80: Ingen planer om å pensjonere seg på heltid Politikerne må si noe om hvilken utdanning vi skal ha, og om hvor vi skal ha den, sier Jan Fridtjof Bernt. Jussprofessoren fyller 80, og har ingen planer om å bli fulltidspensjonist.
Sammenligner fuskesakene med Nav-skandalen Jussprofessor Jan Fridthjof Bernt oppfordrer Ola Borten Moe til å ta en fot i bakken og undersøke om de har tolket reglene riktig i sakene om selvplagiering.
Regjeringsadvokaten: Riktig å utestenge student for selvplagiat Selvplagiat bør straffes mildere enn å plagiere andre, sa Ola Borten Moe. Fem dager senere sa Regjeringsadvokaten at det var riktig å utestenge en student i to semestre for selvplagiat.
Kaller selvplagiat-praksis urimelig og meningsløs — Reglene om selvplagiat holder på å utvikle seg til et IT-basert regelregime av kafkaske dimensjoner, sier professor emeritus i juss Jan Fridthjof Bernt.
Har vi rett til innsyn i forskning? Å bruke innsynsreglene i Offentleglova på pågående forskningsvirksomhet ved universiteter og høyskoler, vil føre til helt uakseptable skadevirkninger og komplikasjoner for forskningen, mener Jan Fridthjof Bernt.
Professor Bernt: Felles klagenemnd kan ta saken opp igjen Det er Felles klagenemnd og ikke Universitetet i Agder som eventuelt kan omgjøre fuskesaken fra Agder.
Jussprofessor reagerer på at styringsform diskuteres bak lukkede dører Universitetet i Agder har styremøte onsdag, men den viktigste saken ble tatt på et lukket seminar i forkant. — Helt urimelig at dette blir behandlet som et slags internt anliggende i en liten gruppe, sier jussprofessor.
Lovekspert: Bruk av kongelig resolusjon kan være fornuftig Norske rektorer er sinte fordi regjeringen vedtar studiested på Nesna i en kongelig resolusjon. Dette har ingen juridisk betydning, men kan være et fornuftig valg, mener professor og lovekspert.
BI-professor: — Jeg tviler på at akademiske institusjoner blir rasert av at vi får ansatte rektorer «Karriererektorer» og konsernmodell trenger slett ikke være noen ulykke for universiteter og høgskoler, mener ledelsesekspert Stig Berge Mathiessen.
Jussprofessor om «karriererektorene»: — Det er akkurat som med eneveldige konger, noen var lydhøre Når Curt Rice og Dag Rune Olsen shopper rektorjobber, er det uttrykk for forvitringen av universitetet som faglig fellesskap, mener Jan Fridthjof Bernt. Andre ser ikke problemet.
Bernt om Aune-utvalget: «Man ommøblerer styrerommet i stedet for å fokusere på de store utfordringene» UH-lov. Jussprofessor Jan Fridthjof Bernt er sterkt kritisk til det ferske forslaget om styringsmodell til universitets- og høgskolelov. — Valgt rektor med ekstern styreleder er en underlig, nær sagt ganske suspekt, løsning.
Mener det er underlig å gi økonomisk støtte til høgskoler som gjør diskriminering til prinsipp Private høgskoler. Jusprofessor Jan Fridthjof Bernt mener Kunnskapsdepartemementet kan stille krav om at det ikke legges vekt på livssyn i andre stillinger enn der opplæring og formidling av trosinnhold inngår som et sentralt element. Enkelte mener man bør diskutere statsstøtten til de kristne, private høgskolene. Sentrale skikkelser i det kristne miljøet mener imidlertid den diskusjonen er problematisk.
Full uenighet mellom Forskningsrådet og klageutvalg Forskning. Leder av Forskningsrådets klageutvalg, Jan Fridthjof Bernt, mener et avslagsvedtak fra Forskningsrådet er et angrep på forskernes troverdighet og integritet. I juni skal Forskningsrådets styre behandle saken som har versert i to år.
Departementet bryter egen lov om klagerett 13 høgskoler og universiteter nekter studenter individuell klagerett på gruppeeksamen. Departementet har sagt ja til praksisen. Dette er lovbrudd, mener jusprofessor Jan Fridthjof Bernt.
Nyeste artikler
Å elske en bokhandel
Når musikken stilner
Audun Øfsti (1938 - 2024)
Forskjellen må utgjøre en forskjell
NTNU stenger populær fritidsbolig for utleie. — Veldig lei meg
Mest lest
Sjokkmåling: Nær dobling for Frp blant studenter
Kvinner skjuler hvor tøft de har det på jobb etter sykdom. — Jeg lukket døra på kontoret og gråt
Khronos lesere med 37 forslag til Årets navn i akademia 2024
Instituttet sier opp folk, nå slutter instituttleder og får ny jobb utenfor NTNU
1107 årsverk visket bort i akademia i 2024